TRX suspension

TRX Suspension training is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals en ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De Suspension Trainer moet worden opgehangen aan een ankerpunt  waarna je kan beginnen met trainen. Het is daarmee een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Met letterlijk honderden verschillende oefeningen, variaties en combinaties, komt er geen einde aan de mogelijkheden waarop je deTRX kunt inzetten om te trainen.

Hoe zwaar de oefening wordt bepaal jezelf door simpelweg jouw lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voeg je meer of minder weerstand toe en heb jezelf de controle over hoe hoog je de lat legt met elke oefening. Om die reden is deze training voor een ieder geschikt. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

De TRX Suspension Trainer:

  1. Zorgt voor een snelle en effectieve total-body work-out
  2. Helpt een solid core op te bouwen
  3. Verhoogd spieruithoudingsvermogen
  4. Is nuttig voor mensen van alle trainings niveau‘s (van topsporters tot senioren)
  5. Kan overal gebruikt worden (sportschool, thuis, hotel of buiten)

Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de TRX Suspension Trainer een betere performance en functionaliteit dan grote trainingsmachines en stimuleert het de samenwerking van spieren in het hele lichaam.

De trainingen worden op de woensdagavond gegeven. De trainingen duren een half uur. In relatief kleine groepen 8 tot 10 personen zal dit worden aangeboden.