Mindfulness

Wat is mindfulness?
Mindfulness is leven met aandacht, je volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.
Er wordt mee bedoeld dat je met open aandacht, zonder oordeel opmerkt wat zich van moment tot moment voordoet.

Intenser en bewuster leven
Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van je piekergedachten of hersenspinsels. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker.
Ook leer je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Oefenen
Mindfulness, bewust en aandachtig leven maakt je leven interessanter, levendiger en completer. Aandachtig leven vraagt wel om oefening. Mindfulness is een vaardigheid die getraind moet worden.

Effect mindfulness
Mindfulness:
– werkt stress verlagend
– geeft je meer energie
– maakt het leven gemakkelijker en je geniet bewuster en intenser
– kan je concentratie verbeteren (minder piekeren en meer focussen)
– kan je helpen bij het aangeven van grenzen (meer bewustwording)
– gaat slaapproblemen en vermoeidheid in het algemeen tegen
– helpt om depressies en angsten te verminderen

Voor wie
Mindfulness is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van haar/ zijn leven, het intenser wil (be)leven en die bereid is op een nieuwe manier naar haar eigen/ wensen patronen te kijken. En voor iedereen die wil leren anders om te gaan met stressvolle ‘weersomstandigheden’ in zijn/ haar leven.
Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

De trainer
Ik ben Karin Frijters, klinisch psycholoog en psychotherapeut.
Ik ben in 1983 afgestudeerd als psycholoog en was daarna werkzaam in ziekenhuizen. Ik heb daar diagnostiek en behandeling gedaan bij zowel volwassenen als kinderen.
Daarnaast heb ik in Brabant en in Friesland een eigen praktijk gehad en momenteel ben ik werkzaam in een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Eerste cursus

Inmiddels hebben wij de eerste cursus succesvol afgerond. Wij kijken terug op een zeer geslaagde eerste cursus.  De deelnemers geven onafhankelijk aan veel baat te hebben gehad bij de cursus. Ze ervaren meer rust en meer bewustwording. Ook de wijze waarop de cursus is aangeboden door de trainer stemt tot tevredenheid.

Een nieuwe cursus

Bij voldoende deelname (max. 8 personen) willen wij in oktober 2018 starten met een nieuwe cursus mindfulness based cognitive therapy(MBCT) van acht bijeenkomsten op de dinsdagavond. Mocht deze avond u niet passen maar heeft u wel interesse in de cursus meldt u dan toch aan. Bij voldoende deelname zullen wij wellicht een tweede avond inplannen op een andere dag/ avond.

Datum: februari 2019
Locatie: Dorpshuis de Finne te Ferwoude
Adres: Buren 31, 8761PB Ferwoude
Kosten: €250 incl. Boekje met mindfulness oefeningen en koffie en thee op de cursusavonden
Opgave: kan via app/ telefoontje naar 06 48465543 of
via de mail: info@stellingwerfgym.nl

Mocht jij/ u interesse hebben in het volgen van de cursus neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zullen uw vragen proberen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.