Leefstijl Coaching

Je leefstijl veranderen of afvallen op een gezonde en bewuste manier? Dan is leefstijlcoaching wat voor jou! Binnen een leefstijltraject ga je samen met de leefstijlcoach op zoek naar je eigen mogelijkheden om factoren in je dagelijkse leven aan te passen of te veranderen. Dit kan zijn op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning.

Binnen leefstijlcoaching sta jij samen met jouw hulpvraag centraal. Dit betekent dat jij beslist hoe en met welk doel je dit leefstijltraject in gaat. Dit kan onder andere zijn dat je wilt afvallen, wilt leren hoe je omgaat stressvolle situaties of je algehele fitheid wilt verbeteren. Deze hulpvragen passen allemaal binnen de leefstijl-pijlers: bewegen, voeding en ontspanning.

Gedragsverandering begint altijd met bewustwording en dit zal dan ook de eerste stap zijn binnen het leefstijltraject. 40% van wat een mens gemiddeld doet per dag, gebeurt op de automatische piloot. Door bewust te worden van hetgeen wat automatisch gebeurt, krijg je de kans om hier wat aan te veranderen.

Daarnaast zijn er iedere dag situaties waarin je wordt blootgesteld aan situaties die risico met zich mee brengen, zowel bewust als onbewust. Denk aan een vervelende situatie op de werkvloer, de ongezonde hapjes op een verjaardag of die ‘lekkere’ aanbiedingen in de supermarkt. Ook dit zal een thema worden binnen leefstijl en zal centraal staan binnen het thema ‘terugval en preventie’. 

Bij Stellingwerf Gym kan leefstijlcoaching gecombineerd worden met deelname aan de groepslessen en personal training. Tevens is dit een combinatie die effectief kan zijn. Je kan kiezen uit verschillende pakketten die aansluiten bij jouw wens en hulpvraag.

Kosten:

Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen we inlichten over de kosten. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen en het daarbij passende pakket.

Zorgverzekeringen:

De leefstijlcoaching kan worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is wel afhankelijk van de (medische) noodzaak en afhankelijk van uw zorgverzekeraar. U kunt dit voorleggen aan uw verzekering.

Belasting
Onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. U kunt de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken.

Leefstijlcoach

Mijn naam is Erik Stellingwerf en sinds juli 2019 ben ik afgestudeerd als gecertificeerd leefstijlcoach aan de Brickhouse Academy. Dit is een post-hbo opleiding die ik heb gevolgd na mijn studie psychomotorische therapie. Naast de werkzaamheden binnen Stellingwerf Gym, werk ik op de HIC-kliniek van de GGZ in Heerenveen. Sporten en voeding zijn interesses waar ik in mijn dagelijkse leven veel mee bezig ben.

Heb jij interesse in of vragen over leefstijl coaching. Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u/ jou op.