Krav Maga

Krav Maga, Hebreeuws voor contactgevecht, is een vecht- en zelfverdedigingsysteem dat ontwikkeld is in het Israëlische leger. Het wordt wereldwijd onderwezen aan strijdkrachtonderdelen, speciale eenheden, politie, beveiliging en aan burgers. Tussen het Krav Maga dat aan militairen, agenten en beveiligers en burgers (Civiel Krav Maga) wordt onderwezen, zitten verschillen. De basistechnieken zijn voornamelijk hetzelfde. Binnen Stellingwerf Gym richten wij ons voornamelijk op het Civiel Krav Maga.

De voornaamste doelen bij Civiel Krav Maga zijn:

  • het voorkomen van fysiek letsel
  • het kunnen handhaven in en het wegkomen uit een bedreigende situatie

Basisprincipies

In Krav Maga zijn er geen regels en is er geen wedstrijdcompetitie. Ook bestaat er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. De technieken zijn voor een ieder uitvoerbaar. De technieken focussen zich in het algemeen op het trainen van cursisten onder omstandigheden die real-life scenario’s benaderen. De Krav Maga aanval- en verdedigingshandelingen hebben als doel het gevaar te neutraliseren en een snelle en veilige aftocht mogelijk te maken.

Er zijn geen grenzen aan de te gebruiken technieken in levensbedreigende situaties, wel benadrukken wij tijdens de trainingen in Civiel Krav Maga dat er een wettelijke noodzaak bestaat om het gebruikte geweld proportioneel te houden. Binnen Stellingwerf Gym demonstreren wij hoe de technieken worden aangepast aan de ernst van de situatie.

De kenmerken van Krav Maga technieken zijn:

  • gebaseerd op natuurlijke en instinctieve reacties;
  • daardoor door iedereen snel aan te leren en makkelijk te onderhouden;
  • effectief en efficiënt;
  • in de praktijk uitvoerig getest op straat.

Interesse in Krav Maga bij Stellingwerf Gym

iedere woensdag van 19.30 uur tot 20.30 uur verzorgen wij een training Krav Maga. Uiteraard ben jij welkom voor een gratis proefles. Vul onderstaande formulier in en wij nodigen jou uit.