Visie

Inleiding

Ik ben Wiebren Stellingwerf, eigenaar van Stellingwerf Gym, een centrum voor Fysieke en Mentale weerbaarheid. Sinds enkele jaren verzorg ik trainingen in fysieke weerbaarheid door middel van vecht- en zelfverdedigingssporten. Naast Stellingwerf Gym ben ik als GZ-psycholoog werkzaam binnen de Forensische Psychiatrie.

Op mijn dertiende kwam ik aanraking met de zelfverdedigingssporten. Een korte cursus jiujitsu was mijn eerste ervaring. Op mijn zeventiende ben ik begonnen met het nemen van kickbokslessen. Al snel merkte ik op dat de sport mij zelfvertrouwen gaf. Ik werd meer weerbaar en kon mij beter uiten. Inmiddels ben ik meerdere keren per week bezig deze sport/ kunst over te dragen aan anderen. En hoop ik dat zij dezelfde positieve ervaringen mogen opdoen die ik heb opgedaan met kickboksen.

Tijdens mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening en mijn werken binnen Justitie ontdekte ik dat vecht- en verdedigingssporten en dan met name het kickboksen mij ondersteunden in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door mijn werk ben ik in aanraking gekomen met Fysieke en Mentale weerbaarheid binnen de hulpverlening. Ik ontdekte dat het mentale stuk van de weerbaarheid mensen evenwichtiger in het werk c.q. leven kan laten staan. De volgende stap was voor mij gezet. Het doel van mijn kickbokslessen was mijn klanten  iets meer meegeven dan alleen de vaardigheden van de training. Ook de persoonlijke groei van mijn klanten was een bijkomend doel in combinatie met het positief uitdragen van de sport. Door de vele positieve reacties van leden ben ik van mening dat deze opzet slaagt, alleen is dit tot op heden onvoldoende onderbouwd.

In de afgelopen vier jaar ben ik op zoek gegaan naar ervaringsdeskundigen die het middel vecht- en verdedigingssporten gebruiken om mensen, onderbouwd, te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik ben in deze zoektocht interessante mensen tegen gekomen die mij op het juiste pad hebben gezet om te komen tot een gym voor fysieke en mentale weerbaarheid. Het eind van deze zoektocht heb ik nog niet bereikt en zal ik wellicht ook niet gaan bereiken. Iedere dag leer ik nieuwe dingen en kom ik interessante mensen tegen die mij weer inspireren om nieuwe dingen te ontwikkelingen.

Training, coaching, counseling en therapie

In 2016 is heb ik in mijn volgende stap gezet in het realiseren van mijn plannen. Een centrum voor fysieke en mentale weerbaarheid waar klanten onder begeleiding van ervaren therapeuten en een GZ psycholoog kunnen komen tot persoonlijke groei en/ of het gericht behandelen van psychiatrische/ psychische aandoeningen en gedragsproblemen. Sport en dan met name de trainingen voortvloeiend uit de vecht- en verdedigingssporten zullen daarbij het middel zijn. Binnen mijn centrum zal dit kickbokstherapie of kickbokscoaching gaan heten.

Werkwijze

Wanneer u zich aanmeldt bij Stellingwerf Gym, dit kan via de mail, app of telefoon, nodig ik u uit voor een eerste kennismaking. Tijdens de kennismaking voeren we een gesprek over de reden van aanmelding, de verwachtingen die u heeft aangaande kickbokstherapie en/ of kickbokscoaching.

Naar aanleiding van de eerste kennismaking volgt er een plan van aanpak en gaan we in een daarop volgend gesprek het plan doornemen. Bij overeenstemming kunnen we aan de slag.