Therapie

Kickbokstherapie

Wat is kickbokstherapie?

Kickbokstherapie is een dynamische therapie waarbij het kickboksen wordt ingezet als middel om tot inzichten en doelen te komen. Je gaat actief aan de slag met je lichaam. Je mag uit je hoofd in je lichaam komen. Tijdens de sessies gaan we bewegen, praten, letten op ademhaling, letten op bewegingen, lichaamshouding, evenwicht enz. Na afloop van de sessies wordt huiswerk meegegeven om de transfer van het sporten naar het dagelijks leven te maken. Hoewel het niet het doel is worden er wel kickbokstechnieken aangeleerd om je goed te kunnen uiten.

 Voor wie is kickbokstherapie?

Kickbokstherapie is voor iedereen, man, vrouw, jong, oud, fit of niet fit. Met de kickbokstherapie kun je je weerbaarheid, zelfvertrouwen, inzicht en balans vergroten. Zo leer je grenzen herkennen, stellen en bewaken. Daarnaast is het een prima manier om tot inzichten te komen over je angsten, boosheid, verdriet en stress. Tevens wordt in de sessies aandacht besteed hoe hier in de dagelijkse praktijk mee om te gaan. Alles wordt aangeboden met ondersteuning van kickboksen.

 Probleemgebieden die behandeld kunnen worden met kickbokstherapie

  • Burn-out (klachten)
  • Depressieve klachten
  • Problemen met het zelfbeeld (negatief zelfbeeld)
  • Problemen met het zelfvertrouwen
  • Angsten
  • Agressieproblemen (bijv. impulsiviteit)
  • Trauma
  • Enzovoort

Waarom kickbokstherapie?

Kickbokstherapie en kickboksen heeft iets spannends. Wanneer je aangeeft dat je aan kickboksen doet ontstaat er een beeld. Bijna iedereen vindt het stoer, spannend en ook vreemd.

Vaak is het moeilijk om gevoelens of inzichten onder woorden te brengen. Binnen de kickbokstherapie hoef je niet altijd te praten. Ook door middel van je handschoenen en scheenbeschermers kun je moeilijke onderwerpen uitdrukken. In de praktijk heb ik mogen ervaren dat kickboksen en ook andere vecht- en verdedigingssporten een zeer geschikt middel zijn.

 Groeien door kickboksen

Door middel van kickbokstherapie probeer ik jouw in beweging te krijgen. In de één op één sessies ga ik door middel van kennis vanuit de psychologie en mijn ervaringen vanuit het kickboksen inzetten om jou letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen.

Informatie of een gratis intake

Wil jij graag weten wat kickbokstherapie voor u/ jou kan betekenen. Maak dan gebruik van het onderstaande formulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.