Coaching

Kickbokscoaching

Wat is kickbokscoaching

Kickbokscoaching is een methode waarbij het kickboksen wordt ingezet als middel om tot inzichten en doelen te komen. Je gaat actief aan de slag met je lichaam. Je mag uit je hoofd in je lichaam komen. Tijdens de sessies gaan we bewegen, praten, letten op ademhaling, letten op bewegingen, lichaamshouding, enz.

Het doel is om minder te praten en meer te doen. Een ieder zal gaan ervaren dat binnen het kickboksen herkenbare persoonlijke strategieën (overlevingsmechanismen) naar voren komen die ook in de dagelijkse praktijk (op je werk, thuis, vrije tijd) herkenbaar zijn. Door inzicht te verkrijgen in deze mechanismen kan dit de aanleiding zijn tot verandering. 

Voor wie is kickbokscoaching?

Kickbokstherapie en kickboksen heeft iets spannends. Wanneer je aangeeft dat je aan kickboksen doet ontstaat er een beeld. Bijna iedereen vindt het stoer, spannend en ook vreemd.

Kickbokscoaching is uitermate geschikt voor mensen die vastlopen in werk, relatie, school enz. Ook kan kickbokscoaching worden ingezet om communicatie vaardigheden te vergroten, waardoor je meer weerbaar wordt in het contact met anderen zowel privé als in je werk,

Ook kan de kickbokstherapie ingezet worden voor (behandel)teams die vastlopen, teams waarbij een onduidelijke communicatie is en teambuilding.