Blog

Startember dé maand om te starten

September is dé maand om weer te beginnen met sporten. De zomervakantie zit er nu echt op. De gezelligheid heeft wellicht her en der zijn tol geëist. Het is nú de tijd om daar wat aan te doen.

1. Goed uitgerust
De (zomer)vakantie heeft ervoor gezorgd dat je lichaam voldoende uitgerust is. Het wordt tijd om deze energie te gaan gebruiken en probeer deze vast te houden. Gezond eten, regelmatig bewegen en rusten zorgt ervoor dat je dit vast kan houden.
Start niet te intensief. Ga het sporten rustig opbouwen na een periode van rust. De kans is aanwezig dat je na een langere periode van rust weer opnieuw moet beginnen. Gun jezelf deze tijd.

2. Goede voornemens
September is een betere maand om te starten met goede voornemens dan januari. Je hebt nu voldoende energie. In januari is het donkerder en kouder, waardoor je eerder vermoeid bent dan normaal.

3. Koeler
In september korten de dagen, is het ’s ochtends kouder en overdag minder warm. Kortom minder terrasjes weer. Uiteraard jammer, maar dit zorgt wel voor meer motivatie om te gaan sporten. Te warm weer zorgt vaak voor minder energie en motivatie.

4. Drukte en structuur
Nu de zomervakantie voorbij is begint het ‘echte leven’ weer. Je bent weer druk en de vaste patronen en routines komen weer tevoorschijn. Wanneer je nu het sporten en gezond en tijdig eten goed inplant neem je dit moeiteloos mee en kost het jou nauwelijks extra motivatie.

5. Lekker in je vel tijdens de feestdagen
Als je nu begint met sporten heb je nog drie maanden de tijd om lekker in je vel te zitten tijdens de feestdagen. Probeer het sporten op te pakken met een vriend(in), maak het gezellig en vind het leuk. De drie maanden zijn dan zo voorbij.

6. Startember
Bij Stellingwerf Gym hebben we besloten om de start van het nieuwe sportseizoen nog laagdrempeliger te maken. Kom een maand lang gratis proefdraaien. Zoek de sport die bij jou past en ga ervoor. Op dit moment hebben wij crossfight, TRX, bokszaktraining en kickboksen in ons aanbod. Naast groepslessen bieden wij ook de mogelijkheid voor smallgroup en personal training.

Hoogst waarschijnlijk starten wij in oktober met Krav Maga (zelfverdediging) houdt onze website www.stellingwerfgym.nl in de gaten.

 

Voorwaarden voor deelname aan de startemberactie:

  • Je bent de afgelopen 6 maanden geen lid geweest van Stellingwerf Gym. 
  • Je kan één keer per week deelnemen aan een groepsles